Eenvoudig onderhoud

Belangrijke informatie voor de koper van Zanati producten.

Klachten welke voortkomen uit de natuurlijke eigenschappen van Zanati producten zijn niet te reclameren,

1- De tafels worden door Zanati Beton geleverd met onbewerkte houten delen, dit om de juiste uitstraling aan het product te geven. De vele mogelijkheden van afwerking is zeer divers maar heeft wel nadelen voor wat betreft: werken, trekken, verkleuren, drogen, uitzetten, etc.

2- Daar de tafels zowel binnen als buiten worden gebruikt is droging en of scheurvorming, werken, trekken, krimpen, scheuren, uitzetten en/of verkleuren van hout niet te voorkomen.

3- De plaats waar de tafels worden gebruikt, binnen, buiten, in regen en/of het plaatsen in de warmte van de zon, vorst met temparatuur verschillen is bepalend of het hout meer of minder zal gaan verkleuren, werken en/of krimpscheuren gaat vertonen

4- Looizuur, groeisappen en of andere stoffen die in de geleverde houten delen van de tafels aanwezig zijn, kunnen op tegels, natuursteen, vloerbedekking en/of welke vloer dan ook vlekken en of andere blijvende schade veroorzaken.

5- Zanati Beton heeft geen enkele controle over het verschil in gebruik van de tafels en kan mede daarom geen enkele garantie geven op de houten en/of stalen delen van de tafels. Tevens is service en/of schade en/of vervolg schadevergoeding uitgesloten.

6- De coating van stalen delen kan bij het verschuiven en/of verplaatsen over ruwe materialen - zoals betontegels - gaan slijten en/of beschadigen, hierdoor kan roestvorming ontstaan. Om deze roestvorming te voorkomen raden wij aan om tafel op te tillen bij verplaaten en niet te verschuiven, en de tafelpoten te voorzien van beschermende materialen bijvoorbeeld vilt of rubber.

7- Al onze betonproducten zijn voorzien van een hoogwaardige impregneer om een juiste bescherming te geven tegen vuil en/of vlekken, echter beton is een materiaal met een open structuur dus vlekgevoelig. De meeste vlekken zullen na verloop van tijd minder zichtbaar zijn of zelfs geheel verdwijnen. Door gebruik te maken van natuurzeep - PH neutraal - wordt de beton dagelijks gevoed en zal er een extra beschermend laagje ontstaan. Hierdoor wordt de tekening van beton steeds mooier. Een aantal keren per jaar schoon maken met Easy Clean is een juiste methode en activeert de aangebrachte impregneer. Beton is dus erg makkelijk in onderhoud en wordt bij gebruik steeds mooier. Men moet uiteraard wel oppassen met bijtende stoffen zoals bijvoorbeeld citroenzuur of rode wijn. Dit kan het materiaal aantasten. Mocht zoiets ontstaan dan is dit in de meeste gevallen door een van onze monteurs tegen een geringe vergoeding te repareren.

8- Bij het morsen van vocht en/of vuil adviseren wij om het product direct schoon en droog te maken. Vlekken, beschadigingen en kleine haarscheurtjes zijn begrijpelijk niet te reclameren. Indien er toch kleine beschadigingen, vlekken of kleine haarscheurtjes ontstaan - geen probleem - het is beton en het blijft beton dit geeft namelijk een mooie doorleefde uitstraling en het wordt na jaren van intensief gebruik alleen maar mooier. Tot slot, beton is een sterk en duurzaam materiaal waar u jaren lang plezier van zult hebben tevens is het eenvoudig te onderhouden. Indien beton buiten gebruikt wordt kunnen weersomstandheden de structuur, kleur en het uiterlijk doen veranderen. Ook kan er een witte waas ontstaan wat uitbloei wordt genoemd, dit zal na verloop van tijd wegtrekken. De hierboven genoemde productgevoeligheid geeft voor de koper dan ook weinig mogelijkheden voor het reclameren van klachten en is garantie veelal uitgesloten. 

Zanati Beton, Industriestraat 8, 7122 AP AALTEN